Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

SOAL DAN PEMBAHASAN MATERI CORDIALLY INVITED MAPEL BAHASA INGGRIS KELAS XI



MAS Khoirul- hai semua,. MasKhoirul akan berbagi Soal B. Inggris Kelas 11 di Blog ini lengkap dari Semester 1 dan 2, dari BAB 1 sampai BAB 9 yaitu, How About Going To The Movie, I Strongly Believe We CanCordially Invited, In Conclusion, A Letter Is Written, dll. jadi jangan sampai ada materi biologi yang tertinggal untuk di baca yah Sahabat  Hari ini saya menampilkan soal dan pembahasan  tentang materi Cordially Invited mapel Bahasa Inggris kelas XI. semua Pembahasannya ada dibawah sendiri. Semoga artikel ini bisa jadi referensi kalian, dan selamat belajar!!!

 

Soal dan pembahasan latihan penilaian harian

This text is for no 1 – 5

Dear Mr. and Mrs. Nurhasan,

 

As the parents of the bride, we would like to take this opportunity to invite you to the wedding of our daughter, Sandra Gwen to her fiancé, Adam Hardi. On this joyous occasion, we wish to share the day with our closest friends and family members.

 

Children grow faster than any of us can imagine, the time is upon us to watch our child grow and flourish into a new stage of their life. He proposed while the two of them were on vacation. She happily accepted his proposal and now they are to be married.

 

The formal event will be located at the Fire Lake Golf and Country Club on the fifteenth of August at three o'clock, two thousand and seventeen.

We hope to see you there to enjoy this special day with friends and family.

 

Sincerely yours,

Signatures

Purwadirjo

 

 

1. What is the letter about?

A. The bride’s parents.

B. The joyous occasion.

C. The invitation to the wedding.

D. The wedding of Sandra Gwen.

E. The attendance of friends and family.

 

Jawaban: D

 

2. When did Sandra’s fiancĂ© propose her?

A. While he was in her house.

B. While they were on vocations.

C. When they visited her parents.

D. While he was meeting her parents.

E. When they were in front of her parents.

 

Jawaban: B

 

3. On this joyous occasion, we wish to share the day with our closest friends and family members. The underlined word has the similar meaning as ....

A. happy

B. crucial

C. gloomy

D. important

E. unforgettable

 

Jawaban: A

 

4. What is the main idea of paragraph 2?

A. Parents remember the moment of the proposal.

B. Their daughter imagines the moment of proposal.

C. Parents feel happy with their daughter’s wedding.

D. Parents are worried about their daughter’s wedding.

E. Parents tell his memory on his daughter’s grown up.

 

Jawaban: C

 

5. Why did Mr. Purwodirjo invite Mr. Nurhasan to his daughter’s wedding?

A. To inform Mr. Nurhasan that there will be a wedding party.

B. To keep a good relationship with Mr. Nurhasan.

C. To inform about her daughter marriage.

D. To share wedding party’s experience.

E. To keep in touch with Mr. Nurhasan.

 

Jawaban: B

 

This text is for no 6 – 10

Syafaruddin Tonda

Jln. M.Hatta no 70 Jakarta Selatan

 

Date: 22 August 2017

Subject: Business event invitation letter

 

Dear Sir,

It is indeed a great pleasure to invite you to the launching of our new magazine "Health and you". It will be on September 7, 2017 at 7.30 pm. The event will also introduce the editor and the team that has made this magazine.

 

The event is for our business partners and high-profile clients. The event will start with the formal launch of the magazine, which covers various health issues contributed by leading doctors and consultants. We feel that the society needs a magazine that will focus on issues related to their health, hence our decision to go for this type of publication.

This event will give you an opportunity to interact with various clients and colleagues in the media industry. Please confirm your presence by September 2, 2016.

 

We look forward to seeing you at the event.

 

Sincerely,

Syafaruddin Tonda

 

6. What is the letter about?

A. The announcement of launching new magazines.

B. The invitation to launch new health magazines.

C. The launching of Health and your magazines.

D. Opening of new style of magazine.

E. The events for business partners.

 

Jawaban: B

 

7. Whom is the letter for?

A. His colleagues and clients.

B. Editors and magazines’ team.

C. Leading doctors and consultants.

D. His business partners and Clients.

E. His colleagues and business partners.

 

Jawaban: E

 

8. ......... hence our decision to go for this type of publication. The underlined word has the similar meaning with ....

A. because

B. although

C. therefore

D. otherwise

E. furthermore

 

Jawaban: A

 

9. Why will Larry House hold this event?

A. To keep a good relationship with his business partner.

B. To announce the launching of his new magazines.

C. To inform about launching a new magazine.

D. To share the experience in media industry.

E. To keep in touch with his business partner.

 

Jawaban: B

 

10. In what way does this event benefit the addressee?

A. Knowing editor and the team of health magazines.

B. The chance to know doctors and health consultants.

C. The chance to meet various doctors and consultants.

D. Having valuable time with various doctors and consultants.

E. The chance to meet various clients and colleagues in the media industry.

 

Jawaban: E

 

 

                        This text is for no 11 15

Greetings Mr. Hamid Salaudin

You are cordially invited to join us at the first monthly meeting

of the Bukit Golf Community of Practice

Join peers, thought leaders, and subject matter experts as together we discuss the issue of Clean Environment

The meeting will be held on Saturday, October 20 at 09.00 – 12.00 a.m.

You can join by telephone at (021-999-7777)

Participant code (123456789)

Your enthusiasm and contribution to this important issue will be greatly appreciated!

Please RSVP to Ratri at ratri09@gmail.com

or simply reply to this message.

We hope to see you there!

Sincerely,

(BGCP Leaders)

11. What is the text about?

 

12. What is the relationship between Mr. Hamid and the BGCP Leaders?

 

13. Who are the invites of this event?

 

14. Why was Mr. Hamid invited to this event?

 

15. Who are interested to come to this event?

 

 

Kunci Jawaban:

 

11. The text is about an invitation for joining to discuss the issue of clean environment.

12. They are BGCP member and leader.

13. Mr. Hamid Salaudin

14. Because he was thought leaders, and subject matter experts in the issue of clean Environment.

15. enthusiasm and contribution participants

 

Demikianlah postingan soal dan pembahasan  tentang materi Cordially Invited Mapel Bahasa Inggris kelas XI, Semoga bermanfaat salam sukses untuk Sahabat semua. Untuk sahabat semuanya yang soal B. Inggris BAB lain, bahwa di Blog ini Soal B. Inggris Lengkap dari Semester 1 dan 2, dari BAB 1 sampai BAB 9, yakni How About Going To The Movie, I Strongly Believe We CanCordially Invited, In Conclusion, A Letter Is Written, Personal Letter, Cause And Effect, Tell Me How And Why, This Is My Song. Jadi jangan sampai ada materi B. Inggris yang tertinggal untuk di baca yah Sahabat semua!

 

 

Post a Comment for "SOAL DAN PEMBAHASAN MATERI CORDIALLY INVITED MAPEL BAHASA INGGRIS KELAS XI"